Budi dio naše mreže
Izbornik

Apostolsko putovanje pape Franje u Kazahstan

13.09.2022. - 15.09.2022.
Nursultan

Papa Franjo će od 13. do 15. rujna 2022., u povodu VII. Kongresa vođa svjetskih i tradicionalnih religija koji će biti održan u glavnom gradu Nur-Sultanu, pohoditi Kazahstan.

Papa bi iz rimske Međunarodne zračne luke Fiumicino trebao krenuti u 7 sati i 15 minuta. Tijekom posjeta boravit će u Nur-Sultanu u koji bi trebao stići nakon desetosatnoga leta. Pritom će biti priređen službeni doček, a potom i svečanost dobrodošlice u predsjedničkoj palači. Na istom mjestu održat će se kurtoazni susret s predsjednikom Republike Kazahstana Kassym-Jomartuom Tokayevim, te će uslijediti susret s pripadnicima vlasti, civilnog društva i diplomatskog zbora u koncertnoj dvorani Qazaq. Tom prigodom Papa će uputiti prvi javni govor.

Sveti Otac će drugi dan pohoda, 14. rujna započeti molitvom u tišini u Palači mira i pomirenja zajedno s vjerskim poglavarima koji će sudjelovati na Kongresu.

Na otvaranju plenarne sjednice kongresa trebao bi održati još jedan govor. Uslijedit će privatni sastanci s predstavnicima raznih konfesija, a nakon dulje stanke, Papa će u poslijepodnevnim satima predslaviti misu na trgu Expo.

Posljednjeg dana pohoda Sveti Otac će se u Apostolskoj nuncijaturi, po običaju, privatno susresti sa subraćom iz Družbe Isusove. Nakon toga će u katedrali Majke Božje od brze pomoći susresti biskupe, svećenike, đakone, osobe posvećenoga života, sjemeništarce i pastoralne djelatnike te im uputiti govor.

Završni čin putovanja u Kazahstan dogodit će se ponovno u Palači mira i pomirenja čitanjem Završne deklaracije kojom će kongres biti zatvoren. Tom prigodom Papa bi trebao posljednji put javno uputiti govor. U 16 sati i 15 minuta uputit će se prema međunarodnoj zračnoj luci gdje će biti ispraćen oproštajnom svečanošću. Zrakoplov bi trebao poletjeti u 16:45, a u 20:15 trebao bi sletjeti u Rim.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu