Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupsko ređenje mons. Ranka Vidovića

19.05.2021. - 22.05.2021.
Hvar

HVAR (IKA) – Slavlje biskupskog ređenja imenovanog hvarskog biskupa mons. Ranka Vidovića bit će u subotu 22. svibnja u 10.30 u katedrali sv. Stjepana I., pape i mučenika u Hvaru.

Glavni zareditelj bit će mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, a suzareditelji mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj porečki i pulski i mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski i hvarski.

Zbog neizvjesnih epidemioloških prilika, biskupsko ređenje održat će se u skladu s odredbama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Sukladno tome, u katedralu neće biti moguće ući bez akreditacija koje će svi prijavljeni sudionici moći preuzeti prije početka slavlja. Ostali sudionici obred će moći pratiti ispred katedrale, gdje će biti postavljen videozid.

Hvarska biskupija organizirala je službene fotografe i novinare koji će pravovremeno objaviti tekst i fotografije s ređenja koje će biti moguće preuzeti sa stranica Informativne katoličke agencije i Hvarske biskupije. Također, ređenje će izravno prenositi Hrvatska radiotelevizija na svojem četvrtom programu, te Hrvatski katolički radio.

Biskupskom ređenju mons. Ranka Vidovića prethodit će trodnevna duhovna priprava.

Prvog dana trodnevnice, u srijedu 19. svibnja, misu u 19 sati kod crkve Gospe od Kruvenice u Hvaru predslavit će mons. Petar Palić. Na misi će pristigli svećenici i vjernici zahvaliti biskupu Petru na njegovoj trogodišnjoj službi u Hvarskoj biskupiji.

Drugoga dana priprave, u četvrtak 20. svibnja, u 20 sati će u hvarskoj katedrali misu predslaviti don Marinko Vidović, profesor na KBF-u u Splitu, a liturgijsko pjevanje predvodit će „Papa band“ iz Solina. Nakon mise uslijedit će molitva mladih pred svetim Križićem za Hvarsku biskupiju i novoga biskupa.

Uoči ređenja, u petak 21. svibnja, u crkvi benediktinki od 8 sati bit će euharistijsko klanjanje koje će završiti večernjom i blagoslovom u 17 sati.

U 18 sati će se u hvarskoj katedrali slaviti misa, a u 19 sati održat će se svečana akademija na kojoj će nastupiti biskupijski zbor sastavljen od udruženih pjevača župnih zborova Hvara i Jelse, te će biti izvedeni prigodni recitali kojima će se pristiglim gostima predstaviti dio bogate povijesti i kulture Hvarske biskupije.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu