Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakonsko ređenje fra Miše Biskupa

08.10.2022. 10:00
Dubrovnik

Dubrovnik, (IKA) – Đakonsko ređenje fra Miše Biskupa, Dubrovčanina koji je tri tjedna prije đakonskog ređenja položio svečane redovničke zavjete u kapucinskom redu, bit će u subotu, 8. listopada u 10 sati u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku.

Red đakonata fra Miši će podijeliti dubrovački biskup Roko Glasnović.

Fra Mišo Biskup je rođen 3. listopada 1978. godine u Dubrovniku. U Zagrebu je završio studij teologije 2014. godine. Nakon završetka studija teologije kroz sljedećih nekoliko godina u svom traženju u odgovoru na Božji poziv fra Mišo je u domovini obavljao različite poslove, a također i u svijetu kao pomorac. No, uvijek se vraćao u Dubrovnik, u Svetište Gospe od Milosrđa, gdje je odrastao i ministrirao kao dječak, i u molitvi predavao zagovoru Blažene Djevice Marije i konačno se odlučio ući u kapucinski red.

U novicijat Manje braće kapucina stupio je u Italiji 2018. godine. Nakon početne formacije, novicijata i boravka među kapucinima u Milanu i Zagrebu na poziv fra Ivice Vrbića, misionara u kapucinskoj misiji Minero-Santa Cruz u Boliviji, sudjelovao je u životu i radu te misije kroz godinu dana. Po povratku i nakon duhovne pripreme položio je 17. rujna 2022. godine u Dubrovniku svečane redovničke zavjete.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu