Budi dio naše mreže
Izbornik

Deseta obljetnica beatifikacije Drinskih mučenica

21.09.2021. - 24.09.2021.
Novi Travnik

Prigodom obilježavanja 80. obljetnice mučeništva i 10. proglašenja blaženim Drinskih mučenica župa Presvetoga Trojstva u Novom Travniku organizira niz događaja od 21. do 24. rujna.

U utorak, 21. rujna u poslijepodnevnim satima predviđen je najprije molitveno-zabavni program za djecu kojega će osmisliti animatori i koji će biti organiziran i u srijedu, 22. rujna od 15:30 do 17:30. Nakon toga će u 17:30 biti moljena krunica, a sv. misu, pod kojom će biti blagoslov obitelji, u 18:00 predslavit će vlč. Jadranko Kurt, župni vikar na Kupresu. Ujedno će tada započeti i trodnevno 24-satno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Drugoga dana priprave sv. misu u 18 sati predslavit će vlč. Josip Batinić, župnik na Ceru.

Za četvrtak, 23. rujna predviđeno je predstavljanje monografije Blažene Drinske mučenice u 17:30, a poslije će biti i slavljena sv. misa u 18 sati koju će predslaviti vlč. Ivan Tola. U 19 sati je planiran koncert Alana Hržice koji će završiti vatrometom.

Vrhunac četverodnevnog programa bit će u petak, 24. rujna kada se obilježava 10. obljetnica beatifikacije Blaženih drinskih mučenica. Toga dana će biti blagoslovljena zavjetna kapelica, spomenik i trg Drinski mučenica. Svečana misa je u 11 sati, a predslavi je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić. Nakon euharistijskog slavlje predviđen je i nastup Folklorne skupine Stari hrast 2000.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu