Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica i blagdan bl. Marije Propetoga u Blatu

30.06.2022. - 09.07.2022.
Blato na Korčuli

Blagdan bl. Marije Propetoga bit će svečano proslavljen u njezinu rodnom mjestu, Blatu na Korčuli 9. srpnja 2022. Vjernički puk i sestre Družbe kćeri Milosrđa za proslavu će se pripremati devetnicom od 30. lipnja do 8. srpnja.

Pobožnost u svetištu počinje u 19:30, a euharistijsko slavlje u 20 sati. Mise će predslaviti mladomisnik don Ivo Markić, župnik u Veloj Luci don Mario Karatović, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije don Ivan Matijević, župnik Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji vlč. Robert Jugović, župnik Župe sv. Mihovila – Viganj don Josip Mudri, župnik u župama Pupnat, Žrnovo i Račišće don Robert Karačić te župnik Župe Svih svetih – Blato don Željko Kovačević.

Dan bolesnika slavit će se u nedjelju, 3. srpnja. Misa će se slaviti u svetištu u 10:30. Prije mise, u 10 sati počet će pobožnost. Također će biti moguće primiti sakrament bolesničkog pomazanja.

Na uočnicu blagdana, 8. srpnja od blaženičina svetišta do njezine rodne kuće bit će procesija s polaganjem vijenca, a zatim slijedi pjevana Večernja i euharistijsko slavlje u svetištu koje će predvoditi župnik don Željko Kovačević.

Na blagdan će u blaženičinu svetištu euharistijsko slavlje u 8 sati predslaviti don Željko Kovačević, a euharistijsko slavlje u 10:30 župnik Župe sv. Nikole – Čilipi don Josip Barišić, uz sudjelovanje djelatnika Caritasa Dubrovačke biskupije koji će i ove godine hodočasti svojoj zaštitnici.

Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata izvest će „Blatski tanac“ i vitešku igru „Kumpanjiju“ u čast bl. Marije Propetoga, nakon čega slijedi procesija s blaženičinim moćima i euharistijsko slavlje na plokati kojim će predsjedati križevački vladika Milan Stipić.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu