Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica uoči Stepinčeva u Krašiću

01.02.2021. - 09.02.2021.
Krašić

Krašić, (IKA) – U prigodi proslave 61. obljetnice smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca, 10. veljače u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću svečanu misu u u 10.30 sati predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Od ponedjeljka, 1. veljače do utorka 9. veljače u 17.15 sati započet će pobožnost; bilo križnog puta, euharistijskog klanjanja ili krunice, a u 18 sati slavit će se svečana misa kao devetodnevna duhovna priprava za proslavu blagdana bl. Alojzija Stepinca, a bit će izravno prenošena u programu Laudato televizije.

Predvoditelji devetnice:

  • 1. veljače – preč. Ivan Topolnjak, dekan novozagrebačkog dekanata i župnik Župe svetih anđela u Savskom gaju.
  • 2. veljače – mons. Josip Mrzljak, umirovljeni varaždinski biskup (Blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu).
  • 3. veljače – mons. Milan Stipić, križevački vladika. Toga dana slavit će se božanska liturgija sv. Ivana Zlatoustog. Vladika Stipić nekada je bio grkokatolički župnik u Jastrebarskom. Misu će slaviti u zajedništvu s umirovljenim vladikom Nikolom Kekićem i ostalim grkokatoličkim svećenicima iz žumberačkog vikarijata. Nakon mise bit će blagoslov grla po zagovoru sv. Blaža.
  • 4. veljače – preč. Mario Migles, župnik Župe svih svetih u Sesvetama.
  • 5. veljače – preč. Ivica Zlodi, župnik Župe Svete obitelji u Zagrebu.
  • 6. veljače – preč. Dražen Karačić, dekan Karlovačkog dekanata i župnik Župe Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu.
  • 7. veljače – mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i ravnatelj Hrvatske katoličke mreže. Pridružit će mu se i svi svećenici iz Jastrebarskog dekanata.
  • 8. veljače – preč. Vladimir Drnetić, dekan Krapinskog dekanata i župnik Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Svetom Križu Začretju.
  • 9. veljače – mons. Antun Sente, ml., rektor Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu i župnik Župe Gospe Snježne u Karlovcu.

Na ljeto će se u Krašiću proslaviti  još jedna obljetnica 100. godišnjica rođenja krašićkog župnika Josipa Vranekovića, čovjeka sveta života, nepokolebljive vjere, nade i ljubavi, supatnika bl. Alojzija Stepinca. Tom prigodom će biti blagoslovljen i otvoren za sve hodočasnike novoobnovljen stari župni dvor u Krašiću: „Spomen dom bl. Alojzija Stepinca“.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu