Budi dio naše mreže
Izbornik

Dječje hodočašće Stepinčevim putem

17.10.2020. 09:00

ZAGREB (IKA) – U subotu 17. listopada održat će se sad već tradicionalno hodočašće školske djece s Trnjanske Savice Stepinčevim putem od zagrebačke katedrale do svetišta u Remetama. Uz djecu će, pod vodstvom župnika Antuna Vukmanića, hodočastiti i njihovi roditelji i vjeroučitelji, te drugi zainteresirani župljani.

Polazak je u 9 sati ispred katedrale, a svi hodočasnici će sudjelovati u redovitoj hodočasničkoj misi u Remetama u 11 sati. Putem se staje na nekoliko mjesta i moli, a nakon mise predviđena je kratka pobožnost u Gospinu parku. Povratak kućama bit će javnim prijevozom.

Ova je inicijativa 2018. godine krenula iz OŠ Jure Kaštelana da bi se na taj način, u prigodi proslave župne godišnje svetkovine, 3. listopada, na obljetnicu proglašenja blaženim kardinala Stepinca, još bolje povezale škola i župa. Blaženi nadbiskup je često subotama hodočastio pješice u Remete u pohod Blaženoj Djevici Mariji, pa je zato ta ruta i odabrana kao hodočasnička za našu djecu.

Cilj ovogodišnjeg hodočašća je zajednička molitva za prestanak pandemije, obnovu našega grada pogođenog potresom, proglašenje Stepinca svetim, te izgradnju naše župne crkve.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu