Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna priprava i proslava svetkovine Velike Gospe na Ugljanu

12.08.2022. - 15.08.2022.
Ugljan

Župna zajednica u Ugljanu se ove godine uz pripravu za proslavu župne svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije, priprema i za otvorenje jubilejske godine o 600. obljetnici izgradnje župne crkve.

Duhovna priprava počet će u petak 12. kolovoza u župnoj crkvi molitvom Gospine krunice u 19 sati. U 19:30 misu predslavi župnik Preka i Sutomišćice-Poljane don Filip Kucelin, a pjevanje predvodi župni zbor sv. Cecilije iz Preka. Nakon mise održat će se Svečana akademija Gospi u čast.

U subotu 13. kolovoza na blagdan svetih Hipolita i Kasijana misu s početkom u 19 sati u njima posvećenoj crkvi predslavi dekan ugljansko-pašmanskog dekanata i župnik Kali i Kukljice don Mario Akrap. Tijekom mise održat će se blagoslov nove oltarne slike koja je djelo akademskog umjetnika Dragana Jelavića.

Vrhunac priprave bit će u nedjelju 14. kolovoza, kada misu i otvaranje jubilejske godine s početkom u 10:30 u župnoj crkvi predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić. Pola sata prije mise bit će molitva Gospine krunice, a na kraju euharistijskog slavlja nadbiskup će udijeliti papinski blagoslov s kojim se može primiti potpuni oprost.

Proslava svetkovine Velike Gospe započet će molitvom Gospine krunice u 10 sati i slavljem mise u 10:30. Popodnevno svečano misno slavlje predvodit će mladomisnik Zadarske nadbiskupije don Mario Mršić u 19:30, a nakon mise održat će se procesija s likom Gospe Ugljanske ulicama mjesta.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu