Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovska devetnica u Varaždinu

27.05.2022. - 04.06.2022.
Varaždin

Varaždin, (IKA) – Ured za pastoral mladih organizirat će Duhovsku devetnicu uoči same svetkovine Duhova  od 27. svibnja do 3. lipnja i Duhovsko bdjenje mladih  4. lipnja u Varaždinu.

Prvi od događaja je Koncert duhovne glazbe „Kod Grgura“ u petak 27. svibnja u 19.30 sati. Nastupaju: Matej Galić, sestre Halužan, Scifidelity orchestra, vlč. Tihomir Kosec i suradnici, Martina Sabljak, Antonio Tkalec i Tihana Vučić. Koncert je humanitarnog karaktera te će se sakupljati dobrovoljni prilozi za humanitarnu akciju Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“.

Duhovsku duhovnu obnovu „Krist chat – najbolji način za dijeliti život!” predvodit će pavlin fr. Mate Kolak – u utorak 31. svibnja u 20 sati u varaždinskoj katedrali.

Srijedom, uobičajeno, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, u crkvi Sv. Nikole u Varaždinu od 20 sati bit će molitva krunice „Srcima okrunimo Mariju“. U duhovskoj devetnici nakana ove krunice bit će za mir u Ukrajini, Hrvatskoj i cijelom svijetu.

Znanstveno-popularna tribina „Pandemija – post festum“ bit će održana u četvrtak 2. lipnja u 19.30 sati u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije (Zagrebačka 3).

Organizatori tribine su Centar za proučavanje odnosa znanosti i religije i Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, a gostujući sugovornici su: doc. dr sc. Gordan Akrap (Centar za istraživanje hibridnih sukoba); dr. sc. Beata Halassy (Centar za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji Sveučilišta u Zagrebu); dr. sc. don Damir Šehić (Teološko-katehetski odjel, Sveučilište u Zadru); dr. sc. Bruno Petrušić (Papinsko sveučilište sv. Tome Akvinskog Angelicum, Rim). Uvodnu riječ imat će pročelnik Centra doc. dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski (Fakultet Filozofije i religijskih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu).

Središnji događaj Duhovske devetnice je Duhovsko bdjenje 4. lipnja u 20 sati u varaždinskoj katedrali.

Bdjenje je zamišljeno je na način da svaki sudionik sam kreira svoje vrijeme (od 20 do 22.15 sati) na tri odvojena mjesta u sklopu biskupskog ordinarijata i same katedrale gdje će se odvijati čitanje Božje riječi, molitva ružarija te klanjanje. Vrijeme boravka u pojedinom prostoru je proizvoljno do zajedničke mise u katedrali u 22.15 sati prema ponuđenom programu. Za vrijeme bdjenje bit će moguće pristupiti sakramentu pomirenja. Misu kojom se zaključuje ovogodišnja Duhovska osmina predvoditi će predstojnik Ureda za pastoral mladih vlč. Tihomir Kosec u koncelebraciji s okupljenim svećenicima.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu