Budi dio naše mreže
Izbornik

Fabijanska osmina u Varaždinu

20.01.2022. - 27.01.2022.
Varaždin

Varaždinska Župa sv. Fabijana i Sebastijana od proslave svojih nebeskih zaštitnika, 20. siječnja, organizira tradicionalnu Fabijansku osminu u župnoj crkvi Dobrog Pastira radnim danima u 18 sati, a u nedjelju u 10 sati. Zajednička tema Osmine nosi naziv „Tko su Božji sretnici?“

Osmina započinje u četvrtak 20. siječnja proslavom svetkovine župnih zaštitnika sv. Fabijana i Sebastijana kada će večernje misno slavlje predvoditi umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak. Tema prvog dana osmine i župne svetkovine je Blago siromasima duhom.

U petak 21. siječnja o temi Blago ožalošćenima govorit će predvoditelj fra Mirko Kemiveš, OFM Cap., a u subotu 22. siječnja predvoditelj fra Goran Malenica, OFM, govorit će o temi Blago krotkima.

U nedjelju 23. siječnja u 10 sati predvoditelj mise i četvrtog dana osmine bit će mons. Antun Perčić koji će govoriti o temi Blago gladnima i žednima pravednosti.

Narednih dana Božje sretnike će u milosrdnima, čistima srcem, mirotvorcima i progonjenima zbog pravednosti predstaviti redom vlč. Odilon Gbènoukpo Singbo, don Mladen Delić, SDB, vlč. Dragutin Gereci te preč. Ivan Rak, svakoga dana u 18 sati u župnoj crkvi Dobroga Pastira.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu