Budi dio naše mreže
Izbornik

Festival duhovne glazbe "Hvalospjev Ljubavi"

15.06.2019. 19:30
Varaždin

Varaždin, (IKA) – Jubilarni 10. festival duhovne glazbe “Hvalospjev ljubavi” održat će se u subotu 15. lipnja 19.30 sati u franjevačkoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu.
Na festivalu će nastupiti Željka Marinović (Zagreb), Čedo i Matija Antolić (Zagreb), Zvonimir Kalić (Đakovo), fra Miroslav Petrac (Zagreb), Bogoslovski bend „Sirah“ (Zagreb), Cor Unum (Slavonski Brod), Branko Perković (Slavonski Brod), Anita Vincek (Varaždin), Josip Ćulumović (Zagreb), Veronika Jambrek (Brestovec Orehovički) i Franjevački zbor crkve Sv. Ivana Krstitelja.
Festival je u organizaciji varaždinskog Franjevačkog samostana, udruge Acordis te pod pokroviteljstvom Varaždinske biskupije i Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Izvršni ravnatelj festivala je poznati hrvatski glazbenik duhovne glazbe Antonio Tkalec.
U počecima festival je bio revijalnog karaktera, a od 2012. godine postaje natjecateljskog karaktera. Dodjeljivale su se nagrade za najljepši tekst, nagrada izvođača, nagrada žirija i nagrada publike.
Najnagrađivaniji izvođač festivala je fra Miroslav Petrac iz Zagreba koji je na „Hvalospjevu Ljubavi“ osvojio pet nagrada.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu