Budi dio naše mreže
Izbornik

Hod za život u Zagrebu, Splitu i prvi put u Zadru

25.05.2019. 10:00

Nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se ove godine u pet gradova pod geslom „Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu“.

„Hod za život“je građanska inicijativa koja objedinjuje mnogobrojne udruge i zajednice . Četvrti Hod za život u Zagrebu u subotu 25. svibnja počinje okupljanjem u 10 sati na Zrinjevcu odakle se kreće Praškom preko Trga bana Jelačića Ilicom, Mesničkom, Strossmayerovim šetalištem, Ćirilometodskom do Trga sv. Marka na kojem se priređuje zabavno-glazbeni programa na kojem će nastupiti i Marko Perković Thompson.

Koordinator inicijative Filip Đekić najavio je da će kolonu osiguravati stotinjak redara, a policija i prometno redarstvo brinut će se da sve prođe u miru i ljubavi jer ovo uistinu jest miroljubivi hod. Unaprijed se ispričao građanima jer će promet kroz Ćirilometodsku ulicu biti zaustavljen kako bi ulica bila prohodna za sve sudionike hoda te istaknuo da će obitelji s malom djecom imati prednost u koloni. Istaknuo je da u koloni neće biti dopušteni transparenti i zastave sa stranačkim obilježjima jer je „ovo hod za život, obitelj i Hrvatsku kojim želimo dati glas onima koje ne možemo čuti, a to su upravo nerođena djeca“.

Ove godine prvi put se vijore zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskoga narodnog kazališta i na Tomislavovu trgu u Zagrebu, a u subotu 25. svibnja zastave Hoda za život vijorit će se i na glavnom zagrebačkom trgu i fontane će biti oslikane logom ovogodišnjeg Hoda.

Hod za život u Splitu u subotu 25. svibnja počinje okupljanjem na Rivi u 10.30 sati i kreće se prema Zapadnoj obali prema Zvončacu na kojem će biti organiziran interaktivni i zabavni sadržaj. U Splitu se „Hod za život“ ove godine održava treći put.

Prvi Hod za život u Zadru 25. svibnja počinje okupljanjem u 10 sati na Obali kneza Branimira 10 (kod mosta). Povorka se kreće preko Gradskog mosta prema Narodnom trgu, gdje će skrenuti u Široku ulicu i nastaviti prema Forumu gdje se održava prigodni program u kojem će između ostaloga pjevati Tomislav Bralić.

„Hod za život“ je miroljubivi hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji kojim se želi osvijestiti da život počinje začećem i da ga se treba štititi u svim njegovim fazama, sve do prirodne smrti. Hod objedinjuje sve građane, od vjernika različitih vjeroispovijesti do ateista i agnostika, kojima je cilj da se prema životu prije rođenja odnosimo kao i prema životu nakon te da se pokaže da svaki građanin ima pravo na svoju riječ i mjesto u društvenim strukturama, ističu organizatori.

U subotu 18. svibnja Hod za život održan je prvi put u Osijeku i drugi put u Rijeci.

Više informacija na mrežnoj stranici inicijative www.hodzazivot.hr.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu