Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće mladih Zadarske nadbiskupije u Nin

12.10.2019. 09:00

Nin (IKA) – Hodočašće mladih Zadarske nadbiskupije u Nin održava se u subotu 12. listopada. Put od 20 km pješice prolazi mjestima Zadar – Diklo – Petrčane – Nin. Srednjoškolci, studenti, radnička mladež i drugi koji to žele, okupit će se u 9 sati na molitvi u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća na Puntamici u Zadru.

Tijekom hodočašća sudionici će se zaustaviti u župnoj Crkvi Gospe od Ružarija u Diklu. U župnoj Crkvi sv. Ivana i Pavla u Petrčanima bit će prigoda za ispovijed, euharistijsko klanjanje i osvježenje ispred crkve.

Dolazak u Nin predviđen je između 15 i 16 sati. Misno slavlje u župnoj Crkvi sv. Anselma u Ninu predvodi fra Jurica Galić, župni vikar Župe rođenja sv. Ivana Krstitelja na zadarskoj Relji. Nakon mise, u Ninu će sudionici blagovati u dvorani župe, a za povratak u Zadar osiguran je autobusni prijevoz.

Događaj organizira Povjerenstvo za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije s predstojnikom don Zvonimirom Mikulićem koji poručuje da je hodočašće izvrstan oblik pobožnosti i prilika za jačanje vjere i zajedništva. Hodočašće se organizira kao znak zajedničkog hoda u vjeri za blagoslov na početku nove školske i akademske godine i u mjesecu listopadu koji je na osobit način posvećen Gospi. Gospa od Zečeva štuje se u Ninu koje je središnje marijansko svetište Zadarske nadbiskupije i jedno od najstarijih Gospinih svetišta u Hrvatskoj.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu