Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

18.09.2021. - 19.09.2021.
Zagreb/Marija Bistrica

Zagreb, (IKA) – Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, kao i 290. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba, održat će se ove godine u subotu 18. i nedjelju 19. rujna, pod geslom „Dom nam čuvaj, Božja Mati“, najavio je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.
Ove godine fokus hodočašća je na liku sv. Josipa, čija se godina obilježava u Crkvi, te na zajedništvu Svete Obitelji kao primjeru kršćanske izgradnje obiteljskog doma, a sve pod geslom „Ljubav usprkos svemu“, preuzetim iz apostolske pobudnice pape Franje Amoris laetitia.
Ovogodišnje hodočašće ide rutom iz Zlatar Bistrice do Marije Bistrice. Za mlade će u subotu 18. rujna biti organiziran prijevoz izvanrednim autobusima do Zlatar Bistrice, s polaskom u 7.00 sati, sa četiri polazne postaje: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-ine zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora, okretište Dubec i autobusni terminal Zaprešić.
Za mlade karlovačkog i zagorskog kraja potaknuti su župnici da organiziraju prijevoz do mjesta odakle će se pješačiti. Mladi koji će vlastitim prijevozom doći iz različitih dijelova Nadbiskupije, okupit će se u 8.00 sati u Zlatar Bistrici (kod željezničke stanice), odakle će zajedno pješačeći krenuti prema Mariji Bistrici.
Zbog epidemoliške situacije ove godine nije predviđen smještaj i spavanje u šatoru i školi, nego je planiran povratak autobusima nakon Službe svjetla.
Program hodočašća:
Subota, 18. rujna
7.00 sati – polazak autobusa prema Zlatar Bistrici s polazišta: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-e zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora, okretište Dubec, autobusni terminal Zaprešić
8.30 sati – polazak hodočasnika iz Zlatar Bistrice kreću prema Mariji Bistrici
*po dolasku u Mariju Bistricu, misa u Svetištu
– nakon mise vrijeme za odmor i ručak
15.00 sati – početak programa u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca (kateheza – don Mihovil Kurkut)
17.00 sati – pokorničko bogoslužje –vlč. Marko Čolić
17.30 sati – početak klanjanja u crkvi na otvorenom – vlč. Branimir Jagodić
19.00 sati – blagoslov s Presvetim
20.00 sati – služba svjetla
22.30 sati – povratak prema Zagrebu
Nedjelja, 19.rujna
9.00 sati – Križni put
11.00 sati – središnje misno slavlje s hodočasnicima iz Zagreba, koje predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu