Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće u Gospino svetište Vrhbosanske nadbiskupije, Gospi Kondžilskoj u Komušinu

29.09.2019. 00:00
BIH

Regija Zagreb, vijeće Marijine legije za područje Hrvatske, BiH-a i Slovenije, u nedjelju 29. rujna organizira hodočašće u Gospino svetište Vrhbosanske nadbiskupije, Gospi Kondžilskoj u Komušinu pod geslom “S Marijom postojani u molitvi”.

Ovo je 14. zahvalno godišnje hodočašće Marijine legije u jedno od marijanskih svetišta, a ove godine legionari, prijatelji Marijine legije, kao i svi vjernici koji to žele, hodočaste u ovo svetište iskazati počast Majci Mariji čija se čudotvorna slika časti u ovome svetištu. Sama slika je u periodu od 1992. do 1999. da bi bila sačuvana, bila u izbjeglištvu, kada je najveći dio vremena u tom periodu bila izložena na čašćenje u crkvi sv. Petra u Zagrebu.

Vjernici su u ovome prepoznali simboliku Marijine blizine i povezanosti sa sudbinom Hrvata katolika koji su uslijed ratnih nevolja i sami bili prognani sa svojih ognjišta. Nažalost, velikim dijelom je takva stvarnost i dalje prisutna u župama s toga područja.

Marijina legija ovim hodočašćem radosne pokore i molitve, želi iskazati i svoju blizinu i podršku napaćenom hrvatskom narodu u BiH.

Svetu misu predvodit će uzoriti kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup i metropolit. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se, za dodatne informacije i prijave, jave na broj: 098 979 8460

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu