Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarna akcija Obnovi svoj duh – Okrjepi svoje tijelo – Učini dobro djelo

13.06.2021. 06:00
Zagreb

Prigodom proslave blagdana sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu, uz bogatu i sadržajnu duhovnu ponudu koja je već tradicionalna u zagrebačkom svetištu sv. Antuna, i ove godine fratri otvaraju vrata svoga samostanskoga vrta u kojem će Pučka kuhinja ponuditi izvrsna i ukusna jela. Sav prihod je humanitarnog karaktera, jer je namijenjen velikim potrebama Pučke kuhinje u ovim teškim vremenima.

Obnoviti svoj duh u svetištu, a zatim i okrijepiti svoje tijelo u samostanskom vrtu uz iznimnu ponudu apsolutni je imperativ ovoga Antunova. Osim sve popularnijeg samostanskog piva S.anto, svi koji dođu u samostanski vrt na Svetom Duhu, osim što će moći uživati u prekrasnom i brižljivo njegovanom zelenilu, pravoj zelenoj oazi u centru Zagreba, moći će uživati u jelu s roštilja te već planetarno poznatim perecima. Ove godine ponudit ćemo i jedan zdravi obrok, voćnu salatu.

Sve što se toga dana uprihodi u samostanskom vrtu Kod fratara ima humanitarnu notu, jer je sav prihod namijenjen djelovanju Pučke kuhinje na Svetom Duhu

U Katoličkoj Crkvi 13. lipnja obilježen je kao dan sv. Antuna, i toga se dana spominjemo njegovog rođenja za nebo. Sveti Antun s pravom nosi naslov Sveca svega svijeta, jer se časti uistinu u cijelom svijetu. Naša župa s ponosom nosi ime ovoga velikoga Božjeg ugodnika, kao i druge značajne institucije od kojih ističemo najstariji katolički mjesečnik Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga i Pučku kuhinju na Svetom Duhu.

Svete mise u svetištu su od ranih jutarnjih sati, prva je već u 6 sati ujutro pa svakih sat i pol vremena. Misa za bolesnike i bolničko osoblje slavit će se u 15 sati. Tijekom cijeloga dana bit će mogućnost za sakrament ispovijedi. Ističemo da će tradicionalni blagoslov djece i ljiljana biti u 18 sati. Središnje euharistijsko slavlje proslave svetkovine sv. Antuna bit će u 19 sati, a predslavi ga sisački biskup Vlado Košić. Večernje slavlje je u izravnom prijenosu na Laudato TV i Hrvatskome katoličkom radiju.

Proslavi sv. Antuna prethodi propovijedana trodnevnica, a posebno ističemo obred preminuća sv. Anuna koji će biti 12. lipnja poslije večernje svete mise. Toga dana od 20 sati je i donatorska večera za potrebe Pučke kuhinje. Franjevci konventualci sa zagrebačkog Svetog Duha ponosni su čuvari i dijela tijela sv. Antuna koji je kao relikvija ugrađen u oltar svetišta, ali i brižni njegovatelji pobožnosti u čast sv. Antuna.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu