Budi dio naše mreže
Izbornik

Izložba Božji grob zagrebačke katedrale

13.06.2019. 11:00

Zagreb, (IKA) – Riznica Zagrebačke katedrale i Ured za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije organiziraju otvorenje informativne izložbe Božji grob Zagrebačke katedrale: vrhunsko remek-djelo hrvatske crkvene i kulturne baštine, zaslugom biskup Petra Petretića 1664.-1667., u četvrtak 13. lipnja u 11 sati u arkadama Nadbiskupske palače na Kaptolu 31, u dvorištu zagrebačke katedrale.

Izložba se organizira u povodu 360. obljetnice postojanja „Božjeg groba“ i njegova kontinuiranog korištenja u liturgijske svrhe u zagrebačkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, od Velikog tjedna, 13. travnja 1659. godine sve do naših dana.

U predstavljanju sudjeluju s. Lina Plukavec i mons. Nedjeljko Pintarić, rizničarka i direktor Riznice Zagrebačke katedrale, te zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

U glazbeno-recitativnom dijelu svečanosti sudjeluju Divna Šimatović (gitara) i pjesnik Enes Kišević s interpretacijama pjesama Josipa Pupačića i fra Bonaventure Dude.

Podno arkada Nadbiskupske palače postavljena je lenta s podacima i fotografijama o „Božjem grobu“, dužine 10 metara i visine 1 metar, s tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku. Fotografije je snimio umjetnički fotograf Zvonimir Atletić.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu