Budi dio naše mreže
Izbornik

Konferencija za novinare u povodu biskupskog ređenja mons. Bože Radoša

13.11.2019. 11:00

Varaždin, (IKA) – U Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu (Pavlinska ulica 4) u srijedu 13. studenoga u 11 sati bit će održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena organizacija biskupskog ređenja mons. Bože Radoša koje će biti 24. studenoga u varaždinskoj katedrali.
Na tiskovnoj konferenciji će govoriti mons. Josip Mrzljak, mons. Antun Perčić, preč. Mario Kopjar i Anita Treščec.
Dosadašnji biskup, sada apostolski administrator Varaždinske biskupije, mons. Josip Mrzljak govorit će o važnosti biskupskog ređenja za Varaždinsku biskupiju, uz kratki osobni osvrt na biskupsku službu u toj biskupiji. Mons. Antun Perčić će predstaviti tehničke, komunalne i prometne informacije u organizaciji ređenja, broj najavljenih gostiju i očekivani broj vjernika te druge tehničke informacije vezane uz šator ispred katedrale, video-zid, organizaciju parkinga i prometa, osiguranja, hitne pomoći, itd.
O samoj organizaciji, pripremi i tijeku liturgijskog slavlja, najavljenim crkvenim, državnim i drugim uzvanicima, kao i trodnevnoj pripremi uoči ređenja, govorit će preč. Mario Kopjar, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu.
Medijski interes te savjete medijskim djelatnicima za što kvalitetnije i profesionalnije praćenje biskupskog ređenja predstavit će Anita Treščec, voditeljica Ureda za pastoral u medijima. Predstavit će, između ostaloga, izravni link na mrežnoj stranici Varaždinske biskupije gdje će biti objavljivane sve informacije vezane uz ređenje, a koji će na sam dan ređenja i tijekom samog slavlja biti redovito ažuriran sa svim detaljima i protokom slavlja. Uz liturgijski vodič pripremljeni su i ostali popratni materijali za olakšano izvještavanje novinara. Naime, Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije pripremit će vlastite audio, video i fotografske materijale koje će moći preuzeti svi zainteresirani mediji.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu