Budi dio naše mreže
Izbornik

Konferencija za novinare u povodu zaključenja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije

07.12.2021. 11:00
Sarajevo

Sarajevo, (IKA) – U povodu svečanog zaključenja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije koje će biti u srijedu, 8. prosinca u sarajevskoj katedrali Srca Isusova Vrhbosanska nadbiskupija organizira konferenciju za medije u utorak, 7. prosinca u 11 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije (Josipa Stadlera 13).

Novinarima će se obratiti:

  • kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik Sinode
  • vlč. Mario Bernadić, generalni tajnik Sinode i profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu
  • mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj eklezijalno-pravnog sinodskog povjerenstva

Biskupijska sinoda jedan je od najvažnijih događaja u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u posljednjih 30 godina. Poslije svečanog otvorenja koje je bilo 11. rujna te održanih pet zasjedanja na kojemu su članovi Skupštine raspravljali o Radnom dokumentu Sinode i nakon što su povjerenstva pripravila Završni dokument isti su, apsolutnom većinom, potvrdili članovi Skupštine te će on biti predan kardinalu Puljiću. Time je Sinoda doživjela svoj vrhunac budući da je pripremno razdoblje započelo još 2012.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti u Uredu za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije na broj: +387 65 059-562 ili na e-mail: glasnogovornik.vn@gmail.com.

Više pojedinosti o Prvoj sinodi Vrhbosanske nadbiskupije kao i o održanim zasjedanjima moguće je pronaći na službenoj stranici nadbiskupije: https://www.vrhbosanska-nadbiskupija.org/sinoda.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu