Budi dio naše mreže
Izbornik

Korabljin sajam rabljenih stvari

09.11.2019. 10:00

Zagreb, (IKA) – Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu 9. studenoga od 10 do 19 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, u Zagrebu.

Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Cijena nije određena, nego svatko plaća koliko može, te se na ovaj način podupire i građane slabijeg imovinskog stanja. Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju zajednice Arka Korablja u Zagrebu.

Arka Korablja (www.korablja-arka.hr) je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tom bile podržane. Djeluje već 10 godina u istočnom dijelu grada i članica je L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

No, Korablja je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Zajednica nastoji da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar a ne samo problem kojeg treba riješiti, s ciljem kojim provodi različite aktivnosti – suradnju s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, edukativne radionice u osnovnim školama, izdavaštvo… Sajam rabljenih stvari također je dio tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu