Budi dio naše mreže
Izbornik

Marijanskim koncertom završava 35. smotra folklora u Metkoviću

16.05.2019. - 19.05.2019.

Dvadesetim marijanskim koncertom pučkih napjeva u crkvi Svetog Ilije proroka u Metkoviću u nedjelju 19. svibnja u 20 sati završava 35. smotra folklora, koja od ove godine nosi naslov Smotra folklora jadranske Hrvatske „Na Neretvu misečina pala“.

Program Smotre počinje u četvrtak 16. svibnja u  GKS-u  u 19.30 sati predstavljanjem kulturne baštine Usore i Tešnja(BiH)  a službeno otvaranje Smotre je u petak 17. svibnja na Trgu kralja Tomislava u 18 sati.

Večer folklornih skupina je u GKS-u  u petak i subotu s početkom u 19.30 sati. Nastupit će 43 skupine iz 6 država – Italije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije BiH i Hrvatske skupine – iz 11 županija, od kojih su najbrojnije iz Dubrovačko-neretvanske županije – njih 26.

U organizaciji Udruge Dobra u subotu u 10 sati u Gradskom parku sedmi je međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda  Eko Rural a novost ove godine je ponoćni Etno koncert Miroslava i Gordane Evačić Podravski bluz u GKS-u.

Kraći program Smotre dio skupina izvest će i u Dubrovniku u nedjelju ispred crkve Svetog Vlaha. Smotru folklora organizira KUD Metković i Ustanova za kulturu i sport uz potporu Ministarstva kulture, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu