Budi dio naše mreže
Izbornik

Mediteranski teološki susreti u Lovranu i Rijeci

14.07.2024. - 20.07.2024.
Lovran/Rijeka

U organizaciji Riječke nadbiskupije, Mediteranski teološki susreti bit će održani od 14. do 20. srpnja 2024., u Lovranu i Rijeci.

Mediteranski teološki susreti, u organizaciji Riječke nadbiskupije, bit će održani od 14. do 20. srpnja u Lovranu i Rijeci. Susreti su namijenjeni studentima 3., 4. i 5. godine teoloških studija i studentima poslijediplomskih studija teologije.

Program će službeno započeti u ponedjeljak 15. srpnja u 10 sati u Domu pastoralnih susreta u Lovranu  – Domus Laurana (Šetalište m. Tita 124,)  i prigodnu riječ na početku će uputiti riječki nadbiskup Mate Uzinić.

Program se sastoji od niza predavanja i radionica, a predavači su: Tomislav Kovač (Sveučilište u Zagrebu), Angeliki Ziaka (Sveučilište u Solunu), Ulrich Schmiedel (Sveučilište u Lundu), Zilka Spahić-Šiljak (Sveučilište u Sarajevu) i Benjamin Idriz (Islamska zajednica Penzberg).

Na poziv riječkog nadbiskupa Mate Uzinića, dotajnica Biskupske sinode s. Nathalie Becquart, XMCJ, sudjelovat će na ovogodišnjim Mediteranskim teološkim susretima te će u utorak 17. srpnja u 20:30, u Domu pastoralnih susreta u Lovranu (Domus Laurana), održati predavanje „Sinodalnost, ekumenizam i međureligijski dijalog“.

U sklopu programa, u srijedu 18. srpnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci bit će održana javna tribina „Kršćanstvo i islam: u službi bratstva u podijeljenom svijetu“, na kojoj će sudjelovati svi predavači.

Studenti koji žele sudjelovati sami plaćaju putne troškove, dok su hrana i smještaj u Pastoralnom domu Riječke nadbiskupije osigurani preko donacija i organizatora.

Program će se odvijati na engleskom jeziku. Prijave su otvorene do 25. lipnja. Ukupan broj polaznika je 40 studenata.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu