Budi dio naše mreže
Izbornik

Međunarodna konferencija: Privacy-friendly and trustworthy technology for society

28.06.2022. 10:32
Zagreb

U Zagrebu se u utorak 28. lipnja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u suorganizaciji Laboratorija za etiku digitalnih tehnologija u zdravstvu (Digit-HeaL) i COST Akcije 19121 GoodBrother on Privacy-Aware Audio and Video-Based Applications for Active and Assisted Living (AAL) održava međunarodna konferencija pod nazivom Privacy-friendly and trustworthy technology for society.

Konferencija za cilj ima promicanje znanja o ključnim etičkim konceptima kao što su privatnost, povjerenje i transparentnost ambijentalno asistirajućih tehnologija za aktivno življenje (AAL), pridonoseći razvoju novih koncepata i tematika kao što su privatnost u dizajnu, transparentnost u dizajnu i personalizirana transparentnost. Trenutačna pandemija je još više povećala potrebu za ulaganjem u AAL. Zahvaljujući velikom potencijalu u omogućavanju skrbi i podrške na daljinu, AAL ima potencijal poboljšati europski zdravstveni sustav. Međutim, uspjeh takvih tehnologija uvelike ovisi o njihovoj pouzdanosti i sposobnosti obrade informacija na način koji štiti privatnost.

Između ostalog, Konferencija će istražiti veze i potencijalna rješenja između postojećih predloženih zakonskih propisa, kao što je Zakon o umjetnoj inteligenciji, i ostali nametnuti propisi, kao što su Opća uredba o zaštiti podataka i Uredba o medicinskim proizvodima.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, no isključivo uz prethodnu registraciju ovisno o načinu sudjelovanja.

Više o samoj konferenciji na poveznici.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu