Budi dio naše mreže
Izbornik

Misijski tjedan u župama Riječke nadbiskupije

14.10.2019. - 20.10.2019.

Ovogodišnji listopad papa Franjo proglasio je Izvanrednim mjesecom misija u povodu 100. obljetnice apostolskog pisma „Maximum illud“ kojim je 1919. godine papa Benedikt XV. htio dati novi poticaj za misijsku djelatnost Crkve. Papa Franjo želi da Izvanredni mjesec misija bude prigoda za promoviranje različitih inicijativa misijske djelatnosti a posebno molitve, koja je duša misija, te da Izvanredni mjesec misija potakne na razmišljanje o djelima ljubavi. U poruci za ovogodišnji Svjetski dan misija naslovljenoj „Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu“ papa Franjo ističe da je danas važno obnoviti misijsko djelovanje Crkve.

Tim povodom povjerenstvo za misije Riječke nadbiskupije organizira misijski tjedan u župama Riječke nadbiskupije od ponedjeljka 14. listopada do nedjelje 20. listopada. Tih dana u crkvama Riječke nadbiskupije molit će se misijska krunica, slaviti misa i organizirati euharistijsko klanjanje za misije, misionare.

Tjedan započinje u ponedjeljak 14. listopada u župi sv. Jelene Križarice u Kastvu misnim slavljem u 18 sati.

U utorak 15. listopada u 18 sati služit će se misa u župi sv. Juraj mč. na Hreljinu.

U srijedu 16. listopada misno slavlje u 18 sati bit će u župi sv. Vid. mč. u Prezidu.

U četvrtak 17. listopada misa je na rasporedu u 18 sati u župi Svete obitelji na Pećinama – Rijeka. Istoga dana u 20 sati u Centru za mlade Riječke nadbiskupije „Bl. Miroslav Bulešić“ na Trsatu bit će prikazan film „Lica puna nade“. Nakon projekcije filma slavit će se misa nakon koje je klanjanje za misije i misionare. Program vode povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende i studenstki kapelan fr. Ivan Dominik Iličić.

U petak 18. listopada u župi sv. Filip i Jakov ap. u Novom Vinodolskom je misa je u 18 sati.

U subotu 19. listopada u župi Krista Kralja u Matuljima euharistijsko slavlje počinje u 8 sati.

Posljednjeg dana Misijskog tjedna, u nedjelju 20. listopada, kada se slavi Svjetski dan misija, mise u župama Riječke nadbiskupije slavit će se prema župnim rasporedima, a posebno svečano bit će u dvije župe. U župi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama svečano euharistijsko slavlje je u 10 sati, a u župi sv. Križa na Srdočima u 18 sati. U obje župe svečana euharistijska slavlja predvodi i propovijeda don Josip Tadić, povjerenik PMD Vojnog ordinarijata u BiH.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu