Budi dio naše mreže
Izbornik

Mjuzikl "Svetac svega svijeta" u Centru za kulturu Čakovec s humanitarnim karakterom

29.09.2019. 20:00
Čakovec

Čakovec, (IKA) – Mjuzikl “Svetac svega svijeta” bit će izveden u nedjelju 29. rujna u 20 sati u Centru za kulturu Čakovec. Mjuzikl, koji govori o životu i djelu svetoga Antuna Padovanskoga, izvest će Ansambl “Kolbe”.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna moguće je nabaviti na blagajni Centra za kulturu Čakovec i u župnim uredima župa sv. Antuna Padovanskog i sv. Nikole biskupa. Mjuzikl ima dobrotvorni karakter budući da će sva sredstva od prodaje ulaznica ići za misije i misionare u Peruu.

Mjuziklu će pogledati i mons. Gerard Anton Žerdin, hrvatski franjevac, misionar i biskup iz Perua. Biskup Žerdin upravlja Apostolskim vikarijatom San Ramonu u središnjem Peruu. Rođen je 1950. godine u župi Lendava u slovenskom Prekmurju, a uz Čakovec je posebno vezan jer su se za njegovo rođenje roditelji zavjetovali pred slikom sv. Antuna upravo u čakovečkoj crkvi Sv. Nikole. U Peruu djeluje kao misionar od 1975. godine gdje je i zaređen za svećenika, a biskupom je imenovan 2002. godine. Član je Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu