Budi dio naše mreže
Izbornik

Monaško posvećenje s. Marije Pavline Žufika

29.05.2022. 10:30
Zadar

Monaško posvećenje sestre Marije Pavline Žufika, benediktinke samostana sv. Marije u Zadru, održat će se u nedjelju 29. svibnja u crkvi Sv. Marije u Zadru za vrijeme misnog slavlja s početkom u 10.30 sati kada će s. M. Pavlina položiti svoje vječne zavjete. Svečano misno slavlje predvodi opat Jeronim Marin, OSB, iz samostana sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu i predsjednik Slavenske benediktinske kongregacije sv. Vojtjeha – Adalberta.

S. Marija Pavlina rođena je 8. svibnja 1989. od roditelja Drage i Slavice kao drugo od četvero djece. Dolazi iz Repaša u Podravini, mjesta koje pripada Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama u Varaždinskoj biskupiji. Od 4. srpnja 2021., to Marijino svetište dio je Puta sv. Jakova – Camino Podravina. S. Marija Pavlina krštena je u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije 15. srpnja 1989., gdje je primila prvu pričest 16. svibnja 1999., a potvrdu 1. lipnja 2003. godine.

U zajednicu benediktinki sv. Marije u Zadru s. Marija Pavlina ušla je u novicijat 31. svibnja 2017., a 9. lipnja 2018. položila je privremene trogodišnje zavjete. Nakon isteka trogodišnjih zavjeta, M. Pavlina zamolila je za produljenje privremenih zavjeta na još jednu godinu. S. Marija Pavlina položit će svoje vječne zavjete u zajednici zadarskih koludrica Sv. Marije koje su najstarija redovnička zajednica u Hrvatskoj i druga najstarija ženska benediktinska redovnička zajednica u svijetu.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu