Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskupijski predsinodski sastanak u Đakovu

28.05.2022. 09:00
Đakovo

Proces sinodskoga savjetovanja koji se proteklih mjeseci provodio u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji bit će zaključen nadbiskupijskim predsinodskim sastankom, koji će se održati u Đakovu, u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici, u subotu 28. svibnja 2022. godine.

Namjera je na sastanku okupiti što širi krug predstavnika iz cijele Đakovačko-osječke nadbiskupije na zajedničku molitvu, slušanje, promišljanje o iskustvima sinodskog procesa, slušanje povratnih informacija (izvješća) sa sastanaka sinodskog savjetovanja širom nadbiskupije, razgovor o sadašnjoj stvarnosti mjesne Crkve i znakovima vremena te na razlučivanje sinodskoga puta na koji Duh Božji poziva ovu mjesnu Crkvu.

Susret započinje u 9 sati u katedrali sv. Petra, gdje će se sudionici okupiti na euharistijskom klanjanju s pohvalama Duhu Svetom. Potom će u Dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice (Preradovićeva 17) retrospektivu prijeđenoga sinodskoga hoda predstaviti vlč. dr. sc. Pavao Mikulčić, nadbiskupijski povjerenik za sinodsko savjetovanje. Radni dokument (instrumentum laboris) završnog nadbiskupijskog sažetka okupljenima će prezentirati dr. sc. Drago Iličić, a nakon rasprave završnu će riječ uputiti đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Susret će završiti domjenkom u Sinodskoj dvorani.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu