Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskupijski susret obitelji na Viškovu

26.06.2022. 11:30
Rijeka

U nedjelju 26. lipnja u Rimu završava X. Svjetski susret obitelji. Tema ovogodišnjeg susreta je „Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti“ i održava se u posebnom obliku. Rim je glavno središte, ali svaka biskupija može organizirati  susret za svoje obitelji i zajednice.

Ured za obitelj Riječke nadbiskupije u crkvi sv. Mateja ap. na Viškovu organizirat će Nadbiskupijski susret obitelji. Sveta misa započet će u 11:30 uz izravan prijenos iz Vatikana. Papa Franjo će u 12 sati uputiti propovijed koja će se pratiti u izravnom prijenosu i u župnoj crkvi na Viškovu. Nakon mise slijedi obiteljsko druženje u hladovini ispred crkve uz obiteljski ručak i duhovni program.

Desetim Svjetskim susretom obitelji završava pastoralna Godina „Obitelj Amoris laetitia“, koju je za sveopću Crkvu 19. ožujka 2021. proglasio papa Franjo.

Povijest svjetskih susreta obitelji seže u 1994. godinu koju su Ujedinjeni narodi proglasili Međunarodnom godinom obitelji. Tada se, na poticaj pape Ivana Pavla II. istodobno slavila i Godina obitelji. Iste godine u Rimu je 8. i 9. listopada održan 1. Svjetski susret obitelji.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu