Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježavanje 56. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija i okrugli stol "Crkva i mediji"

24.05.2022. 11:30
Zagreb

Odbor za sredstva društvenih komunikacija Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Odjel za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) i Hrvatsko društvo katoličkih novinara (HDKN) obilježit će u utorak 24. svibnja 56. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija.

Svečanost će započeti u s početkom u 11.30 sati u dvorani “Bl. Alojzije kard. Stepinac” uz izravni prijenos na YouTube kanalu HKS-a.

U 11.30 sati mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački i predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija blagoslovit će novouređeni radijski studio HKS-a koji je veći dijelom ostvaren zahvaljujući potpori vlč. Mladena Horvata i donacijama župljana hrvatske župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi te sredstvima Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Zagrebačke nadbiskupije. Radi ograničenog prostora blagoslov studija će se moći pratiti na YouTube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Program se potom nastavlja u dvorani „Bl. Alojzije kard. Stepinac“ gdje će se cijenjenom skupu obratiti mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački i predsjednik Odbora za sredstva društvenih komunikacija, u ime rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, prorektor za međunarodnu suradnju HKS-a i dr. sc. Suzana Peran, predsjednica HDKN-a, docentica na Odjelu za komunikologiju HKS-a.

Uslijedit će potom okrugli stol “Crkva i mediji” u prigodi objave istoimene antologije tekstova o sredstvima društvenih komunikacija 1936. – 2021. u izdanju Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Na okruglom stolu sudjeluju mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćavanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i član Uredničkog vijeća antologije „Crkva i mediji“, prof. dr. sc. Jerko Valković, pročelnik Odjela za komunikologiju HKS-a i jedan od urednika knjige, izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, Studij novinarstva Fakulteta političkih znanosti i potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK), te Ivana Petrović, reporterka, komentatorica i urednica vanjske politike u Informativnom program Nove TV. Okrugli stol moderira doc. dr. sc. Anto Mikić, zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju HKS-a.

Nakon okruglog stola slijedi dodjela nagrada i priznanja Hrvatskog društva katoličkih novinara. Dodjelu će moderirati Neno Kužina, potpredsjednik HDKN-a. Nagrade će uručiti mons. Mijo Gorski, a zahvalni govor u ime nagrađenih kazat će dobitnik nagrade za životno djelo HDKN-a.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu