Budi dio naše mreže
Izbornik

Obljetnica smrti sluge Božjeg fra Ante Tomičića

25.11.2022. 19:00
Dubrovnik

Dubrovnik, (IKA) – U Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku u petak, 25. studenog u 19 sati služit će se misa na obljetnicu smrti, spomendan i molitveni dan za skoru beatifikaciju sluge Božjeg fra Ante Tomičića. Misu će slaviti fra Tomislav Hrstić, župnik i gvardijan u Rožatu. Nakon mise bit će prikazan dokumentarni film sa svjedočanstvima o svetosti života fra Ante Tomičića.

Kongregacija za kauze svetaca uvrstila je u kalendar diskusiju o kauzi za slugu Božjega Antu Tomičića, OFMCap., zavjetovanog brata hrvatske provincije za 13. prosinca 2022., objavio je generalni postulator fra Carlo Calloni u dopisu provincijalu Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Juri Šimiću od 7. svibnja ove godine.

Generalni postulator izražava nadu „da će kauza za našega subrata Antu dobiti pozitivan sud savjetnikâ teologâ i tako nastaviti svoj iter do njegova proglašenja časnim slugom“.

Ante Tomičić rodio se u Ričicama 19. ožujka 1901. U novicijat je stupio 20. studenog 1920. Doživotne zavjete položio je u Splitu 11. veljače 1925. Tijekom 22 godine obavljao je službu sakupljača milostinje za svoju subraću, za školovanje mladih kandidata i za gradnju kapucinskih crkvi i samostana. U Dubrovniku je boravio 10 godina, a u Rijeku je došao 5. rujna 1947. i ostao do 25. studenoga 1981. godine kada je preminuo na glasu svetosti. Postupak za proglašenje blaženim i svetim pokrenut je 2005. Dijecezanski proces za proglašenje blaženim sluge Božjega fra Ante Josipa Tomičića završen je 9. veljače 2014.

Opširnu biografiju fra Ante Tomičića može se pročitati na mrežnim stranicama Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu