Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorena vrata Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

23.05.2022. - 25.05.2022.
Zadar

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. u Zadru od 23. do 25. svibnja od 9 do 15 sati organizira Otvorena vrata škole za zainteresirane učenike i roditelje.

U nadolazećoj školskoj godini gimnazija će povećati broj učenika jer će se učenici osmoga razreda u prvom razredu, osim u dosadašnja dva odjeljenja klasične gimnazije, moći upisati i u odjeljenje opće gimnazije, za što je škola dobila odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U ponedjeljak 23. svibnja bit će predstavljen novi broj školskoga lista „Bolji svijet“ s početkom u 9:45. Uz već znane sadržaje iz učeničkoga života i života škole, gdje učenici pišu o onome što im je novo, važno i zanimljivo, u temi broja Zadarski murali „Bolji svijet“ donosi 37 fotografija murala i razgovor učenice 4. b razreda Klare Sorić „Zašto ne bi murali po zadarskim kvartovima biti naslijeđe koje će naša generacija ostaviti u baštinu sljedećima“ sa zadarskim umjetnicima Valentinom Radmanom i Albom Miočev.

List, koji se posljednje dvije godine uvrstio među najbolje školske listove u državi, donosi i razgovore s komunikologom Kristijanom Sedakom i maturantima Hanom Rudić, Davorom Bobanom, Nikom Nikićem i Samuelom Čarapinom, jedinim maturantom sjemeništarcem, te s trojicom učenika drugih razreda koji su se doselili u Zadar i uče hrvatski jezik, kao i razgovor s Enom Knez, učenicom 1. A razreda, državnom prvakinjom u džudu.

Čitatelji mogu pronaći i vijesti u slikama, kako se prave sapuni i nevenova mast, kojih je to 10 najboljih filmova u 2021., kako je održano državno natjecanje u školi i proslavljeni Marulićevi dani. Tu su i novi likovni, literarni i fotografski radovi učenika i brojne druge vijesti i osvrti „Sa svih strana“ doneseni na 64 stranice 18. broja tiskanog u 1000 primjeraka.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu