Budi dio naše mreže
Izbornik

Porcijunkulovo u Čakovcu

30.07.2021. - 02.08.2021.
Čakovec

U Franjevačkom samostanu i Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu na blagdan Gospe od Anđela, 2. kolovoza, slavi se Porcijunkulovo.

Proslavi blagdana prethodi trodnevna priprava od 30. srpnja do 1. kolovoza. 2021. Tijekom trodnevnice u 18 sati je franjevačka krunica i euharistijsko slavlje.

U petak 30. srpnja u 19.15 sati je otvorenje Porcijunkulskog proštenja (čitanje bule o Porcijunkulskom oprostu).

U subotu 31. srpnja u 9 sati je misa za bolesnike.

U nedjelju 1. kolovoza od 21 do 22 sata je marijansko bdjenje.

Tijekom trodnevnice, od 17.30 sati je prilika za ispovijed i priprava za dobivanje potpunog oprosta za sebe živa ili za pokojne.

Na sam blagdan Gospe od Anđela (Porcijunkulovo), 2. kolovoza, mise na hrvatskom jeziku su u 6.30, 8, 10 i 18.30 sati. U 11.45 sati je misa na slovenskom i mađarskom jeziku. Svečanim i središnjim euharistijskim slavljem predsjeda varaždinski biskup Bože Radoš u 10 sati.

Kod svih misa svećenici će biti na raspolaganju za ispovijed, a na kraju svake mise izmolit će se porcijunkulski potpuni oprost.

Porcijunkulski oprost može se dobiti u franjevačkim crkvama. Da bi se zadobio potrebno je pohoditi crkvu i u njoj izmoliti Očenaš i Vjerovanje, pristupiti sakramentu pomirenja, pričestiti se te izmoliti molitvu na nakanu svetoga oca. Ispovjediti se može i nekoliko dana prije primanja Oprosta. Oprost se može dobiti samo jedanput.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu