Budi dio naše mreže
Izbornik

Postavljanje 15. postaje „Hrvatskog svjetskog križnog puta“ u zadarskoj crkvi sv. Frane

12.06.2024. 20:30
Zadar

U okviru projekta „Hrvatskog svjetskog križnog puta“, u crkvu sv. Frane u Zadru će uoči blagdana sv. Ante, 12. lipnja 2024., biti postavljena slika koja predočava 15. postaju križnog puta – Uskrsnuće.

Slika, ulje na platnu, rad je dubrovačke akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann. Nastala je po ideji Slavka Lukača i udruge „Djelo ljubavi“, koji su organizirali hrvatske slikare da slike pojedinih postaja postave po različitim krajevima svijeta.

Predstavljanje će biti održano poslije mise u 20 sati, a govorit će inicijator projekta Slavko Lukač.

Prema njegovim riječima, „križni put se postavlja na slavu i hvalu Gospodina Našega Isusa Krista, kao i za sve Hrvate koji su tijekom povijesti odlazili u svijet i sačuvali katoličku vjeru. Križni put se postavlja od istoka do zapada, odnosno od sjevera do juga svijeta, kao što je univerzalna i Katolička Crkva.“

Druge postaje križnog puta su već postavljene, ili se njihovo postavljanje predviđa, na Novom Zelandu, u Australiji, Japanu, Indiji, Poljskoj, Njemačkoj, Rimu, Svetoj Zemlji, Egiptu, Tanzaniji, Brazilu, Čileu, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu