Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanja knjige prof. dr. Josipa Jurčevića "Komunistički teror i mučeništvo Crkve, djelovanje Udbe protiv Crkve u Hrvatskoj 1945. – 1991."

30.06.2020. 20:00

  1. Župa Gospe od Anđela iz Trogira će u utorak 30. lipnja biti domaćin predstavljanja knjige prof. dr. Josipa Jurčevića “Komunistički teror i mučeništvo Crkve, djelovanje Udbe protiv Crkve u Hrvatskoj 1945. – 1991.”

Predstavljanje će se održati u pastoralnom centru Sv. Ivana Pavla II. (pokraj novog mosta) u 20 sati, a knjigu će uz autora predstaviti dr. sc. don Josip Dukić i dr. sc. don Ivan Bodrožić, profesori na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Dvosveščana knjiga Komunistički teror i mučeništvo Crkve – djelovanje Udbe protiv Crkve u Hrvatskoj 1945. – 1991. napisana je nakon višegodišnjeg istraživanja povjerljivih dokumenata Udbe i Službe državne sigurnosti (SDS) kao nastavak autorovih znanstvenih radova o represivnosti jugoslavenskoga komunističkog režima. Ovo je prva znanstvena knjiga koja temeljem dokumenata na cjelovit način pokazuje sustavnost djelovanja Udbe i SDS-a protiv Crkve u Hrvatskoj te s time povezanu ključnu ulogu jugo-komunističkih tajnih službi u hrvatskoj novijoj povijesti, uključujući i tranzicijski proces.

Prof. dr. sc. Josip Jurčević rođen je 1951. u Studencima kod Imotskog. Oženjen je i otac je sedmero djece. Znanstveni je savjetnik te redoviti profesor suvremene svjetske i nacionalne povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Istražuje noviju hrvatsku povijest, a središnje teme su ratno i poratno stradalništvo vezano za Drugi svjetski rat, hrvatski Domovinski rat te hrvatsko iseljeništvo.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu