Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanja knjige (zbornika radova) „Život i djelo kardinala Franje Kuharića“

17.06.2024. 19:00
Zagreb

Predstavljanje Zbornika radova sa znanstvenog teološkog simpozija „Život i djelo kardinala Franje Kuharića“ održat će se u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu Zagrebačke nadbiskupije, dvorana Vijenac u ponedjeljak 17. lipnja 2024. u 19 sati.

Zbornik radova sa znanstvenog teološkog simpozija „Život i djelo kardinala Franje Kuharića“, održanoga 1. i 2. srpnja 2022. godine, sadrži ukupno 23 priloga te pozdravne govore koje su na simpoziju održali kardinal Josip Bozanić, mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Želimir Puljić, tadašnji predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup, te domaćin simpozija dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Josip Šimunović.

Predstavljači Zbornika su njegovi recenzenti: prof. dr. sc. Josip Oslić, prof. dr. sc. Željko Tanjić i izv. prof. dr. sc. Tomislav Anić.

Pozdravne govore održat će mons. dr. Dražen Kutleša, nadbiskup zagrebački i Veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te prof. dr. sc. Josip Šimunović, dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zahvalu na kraju programa uputit će dr. sc. Stjepan Brebrić, direktor i glavni urednik Kršćanske sadašnjosti, suizdavača Zbornika.

U glazbenom dijelu programa (molitveni uvod i skladba na kraju) sudjelovat će Zbor bogoslova Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa.

Voditeljica programa bit će zamjenica glavnog urednika Kršćanske sadašnjosti Maja Petranović, dipl. theol.

Iz Predgovora urednikâ Zbornika:

“Kardinal Franjo Kuharić jedan je od najvećih sinova Katoličke crkve u Hrvatskoj u 20. stoljeću. Bio je ključna pastirska figura u prijelomnim povijesnim trenutcima Katoličke crkve i hrvatskoga naroda u drugoj polovici 20. stoljeća, a posebno početkom devedesetih godina 20. stoljeća tijekom Domovinskoga rata i osamostaljenja Republike Hrvatske. Dobro nam je poznata i fama sanctitatis koju je kardinal Kuharić uživao i još uvijek uživa među hrvatskim katoličkim pukom. Nadamo se da će ovaj zbornik radova, koji na jednom mjestu daje dobar, iako ne iscrpan i konačan, prikaz Kuharićeva života i djela, ne samo kardinala Kuharića otrgnuti našem zaboravu nego aktivno i konstruktivno pridonijeti da njegov život i djelo jednoga dana, a po volji i odluci višnje Providnosti, zablistaju sjajem priznate svetosti.”

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu