Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje knjige „Moliški Hrvati. Filić – Kruč i Mundimitar“ fra Petra Milanovića-Trape

10.12.2021. - 12.12.2021.
Molise

MOLISE, Italija (IKA) – Član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu fra Petar Milanović-Trape predstavlja svoju knjigu „Moliški Hrvati. Filić – Kruč i Mundimitar“ u tri mjesta u pokrajni Molise u Italiji.

U petak 10. prosinca predstavljanje knjige je na rasporedu u mjestu Filić (San Felice del  Molise) u 16 sati u zgradi općine; u subotu u mjestu Mundimitar (Montemitro) u 16 sati u zgradi općine, a treće predstavljanje održat će se u mjestu Kruč (Acquaviva Collecroce) u nedjelju 12. prosinca u 16 sati u tamošnjoj zgradi općine.

Moderator predstavljanja je Giovanni Romagnoli, a predstavljači don Benito Giorgetta, fra Šimun Markulin, fra Jerko Kolovrat, prof. Giovanni Piccoli i Giovanni Romagnoli (ujedno i moderator).

Glazbene točke u programu predstavljanja predvodit će Mario Quici, Antonio Biacca i Matteo Vetta.

Recitacije pjesama na našu, na hrvatsko-moliškom jeziku imat će Mario Giorgetta.

Zaključnu riječ održat će Antonella D’Antuono, predstavnica moliških Hrvata u Savjetu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH.

Predviđeno je sudjelovanje regionalnih i provincijskih predstavnika institucija iz Campobassa. Knjiga je tiskana na hrvatskom i talijanskom jeziku. Hrvatsko izdanje sadrži 364 stranice, a tiskano je 2021. u nakladi Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Crkve u svijetu.

Predstavljanje će biti pratiti uživo putem YouTube kanala (https://www.youtube.com/c/ZonaRossaWebtv) ili Facebook stranice (https://www.facebook.com/zonarossawebtv).

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu