Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazivanje dokumentarnog filma o stradanju župe Barlovci

30.09.2021. 19:00
Zagreb

Zagreb, (IKA) – Dokumentarni film „Stradanje župe Barlovci od 1992. do 1995.“, u organizaciji Udruge Nazaret, bit će prikazan u četvrtak 30. rujna u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu nakon mise u 19 sati. Na misi će biti nazočan i banjolučki biskup Franjo Komarica.

„Ovim filmom željeli smo podsjetiti na teška stradanja župe Barlovci nadomak Banje Luke koja je najvećim dijelom prognana premda u tom dijelu BiH nije bilo oružanih sukoba. Željeli smo prikazati istinu o progonima vjernika iz ove nekada velike župe i mnogih drugih župa toga dijela Bosne i Hercegovine što mnogima izvan banjolučkog kraja najvećim dijelom nije poznato”, istaknuo je redatelj filma „Stradanje župe Barlovci od 1992. do 1995.“ i predsjednik Udruge prognanih Hrvata Banje Luke Nazaret Vinko Laštro na premijeri filma 13. srpnja, koja je održana u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci.

U filmu su donesena svjedočenja župljana župe Barlovci iz kojih je vidljivo da su bili toliko zlostavljani da su na kraju bili primorani napustiti svoja ognjišta.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu