Budi dio naše mreže
Izbornik

Promocija Leksikona hrvatskoga iseljeništva i manjina

21.10.2020. 13:00
Zagreb

Hrvatska matica iseljenika i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar predstavit će Leksikon hrvatskoga iseljeništva i manjina koje će se održati u srijedu 21. listopada u 13 sati u multimedijalnoj dvorani Kluba Matis u HMI-u na Trgu Stjepana Radića 3 u Zagrebu.

Uz uvodne riječi dvojice sunakladnika ravnatelja Hrvatske matice iseljenika profesora Mije Marića i ravnatelja Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“ prof. dr. sc. Željka Holjevca, govorit će recenzenti i predstavljači tog leksikografskog pothvata: prof. dr. sc. Vladimir P. Goss; prof. dr. sc. Dinko Šokčević i ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. sc. Tomislav Markić, te urednici dr. sc. Ljiljana Dobrovšak i prof. dr. sc. Vlado Šakić. Prigodni glazbeni program izvest će kantautorica Elis Lovrić.

Leksikon hrvatskoga iseljeništva i manjina sveobuhvatno je leksikografsko djelo na 1096 stranica s 3464 natuknice, koje donosi jedinstven opis fenomena hrvatskih migracija u razdoblju od novoga vijeka sve do suvremene mobilnosti s posebnim naglaskom na migracije u 19. i 20. stoljeću. Posrijedi je referentno djelo s leksikografskim blagom sažetim iz građe relevantne za hrvatski nacionalni korpus i kulturu izvan domovine, uključujući pokrete, organizacije, događaje i ljude iz 45 zemalja svijeta.

Broj uzvanika je ograničen u skladu s odlukom lokalnog stožera Civilne zaštite grada Zagreba na 50 osoba, a dozvolu za promociju HMI će zatražiti 5 dana ranije – kako je propisano.

Organiziatori mole da se dolazak potvrdi zbog epidemioloških mjera najkasnije do 19. listopada do 12 sati na e-mail: ured.ravnatelja@matis.hr.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu