Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava 25. obljetnice uspostave Varaždinske biskupije

25.09.2022. 16:00
Varaždin

Srebrni jubilej Varaždinske biskupije bit će proslavljen svečanim slavljem u nedjelju, 25. rujna 2022. na otvorenom prostoru iza varaždinske katedrale s početkom u 17 sati, kojim će predsjedati zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić. U 16 sati započet će molitveni program na prostoru za slavlje te će u katedrali biti prilika za svetu ispovijed.

Varaždinski biskup Bože Radoš pozvao je sve vjernike da dođu u Varaždin na to slavlje: svećenike, vjeroučitelje, odgojiteljice u vjeri, članove župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, sakristane, zvonare, pjevače, čitače, ministrante, članove župnih Caritasa, molitvenih skupina, zajednica mladih, živih vjerničkih krugova, buduće krizmanike…

U subotu uoči slavlja, 24. rujna u svim župnim crkvama Varaždinske biskupije vjernici će se okupiti na euharistijsko klanjanje da bi zajedno zahvalili za srebrni jubilej biskupije i molili za njezine potrebe.

Podsjetimo, sveti Ivan Pavao II. na blagdan slavenskih apostola svetih Ćirila i Metoda, 5. srpnja 1997., utemeljio je Varaždinsku biskupiju, odijelivši od nekadašnje Zagrebačke nadbiskupije Podravinu, Međimurje i dio Hrvatskog zagorja te je imenovao mons. Marka Culeja prvim varaždinskim biskupom. U nedjelju 28. rujna iste godine svečanim euharistijskim slavljem uspostavljena je Varaždinska biskupija, a mons. Culej uveden je u službu njezinoga prvog biskupa.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu