Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Majke Božje od Kamenitih vrata

31.05.2022. 18:00
Zagreb

Na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata u utorak 31. svibnja svečano misno slavlje u 19 sati na trgu ispred zagrebačke Prvostolnice predvodi mons. Lazarus You Heung sik, pročelnik Kongregacije za kler, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, drugim biskupima te svećenicima grada Zagreba.

Svečana proslava započet će u 18 sati prijenosom lika Majke Božje iz Bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca na trg ispred zagrebačke prvostolnice.

Ondje će mladi predvoditi molitvu krunice i tako se u molitvi pridružiti papi Franji koji je pozvao vjernike, obitelji i zajednice da mole krunicu 31. svibnja za dar mira. Sveti Otac predvodit će molitvu krunice u 18 sati u bazilici svete Marije Velike u Rimu.

Nakon svete mise kreće procesija u kojoj se nosi čudotvorna slika Majke Božje od katedrale do Kamenitih vrata. Procesija će se kretati uobičajenim pravcem: Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Temeljem Prethodne suglasnosti Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te Prijave javnog okupljanja MUP-u Policijske uprave zagrebačke, od 17. svibnja, tom će prigodom biti privremeno prekinut promet (uz asistenciju policije) od 20 do 22 sata na Kaptolu od broja 1 do Kamenitih vrata u navedenim ulicama, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu