Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi susret dječjih zborova „Slavko Modrijan“

04.06.2023. 09:30
Vrbovsko/Lukovdol

Susret dječjih zborova, koji nosi ime skladatelja, pedagoga i zborovođe Slavka Modrijana, rođenog u Lukovdolu održat će se po prvi puta u nedjelju 4. lipnja u Gorskome kotaru, u Vrbovskom i Lukovdolu.

Susret će započeti misnim slavljem u 9:30 u crkvi sv. Ivana Nepomuka u Vrbovskom, tijekom kojeg će liturgijsko pjevanje predvoditi Dječji zbor „Ivanovi anđeli“  Župe sv. Ivana Nepomuka iz Stupnika-Lučko.

U obnovljenoj Kući Mance u 11:30 nastupit će dječji zborovi Instituta za zborsku glazbu „Polifonija“ iz Osijeka: Dječji zbor „Osječki zumbići“ (dirigentica Majda Škrlec) i „Teen zbor“ (dirigentica Anja Papa), uz klavirsku suradnju Davora Dedića, a pod umjetničkim vodstvo mo. Antoanete Radočaj Jerković. Nastupit će i već spomenuti Dječji zbor „Ivanovi anđeli“ pod vodstvom Eve Kirchmayer Bilić te učenici Glazbene škole Ive Tijardovića iz Delnica (Jasna Majić, flauta i Nikola Majić, truba) pod mentorstvom Ivana Burića i Luke Horvata i Marko Bilić na gitari iz zagrebačke Glazbene škole Pavla Markovca, čiji je nastavnik prof. Nikica Polegubić.

Na rasporedu su razne skladbe, među kojima skladbe Brune Bjelinskog, Ive Lhotke-Kalinskog, Borisa Papandopula, Lovre Županovića, Ljuba Kuntarića, Jakova Gotovca, Slavka Modrijana, Milivoja Kőrblera.

Na zajedničkoj radionici u 12 sati djeca će naučiti dvije skladbe koje je Slavko Modrijan obradio i objavio u časopisu „Proljeće“: „Svečica dogarja“, i „Bog daj“, pjesma iz Gorskog kotara.

U poslijepodnevnim satima susret će se nastaviti u Domu kulture u Lukovdolu, gdje će u 15 sati predavanje o Slavku Modrijanu održati Eva Kirchmayer Bilić, a potom će i u crkvi Uznesenja BDM nastupiti djeca, uz pozdravnu riječ župnika vlč. Branka Dragojevića.

Susret dječjih zborova „Slavko Modrijan“

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu