Budi dio naše mreže
Izbornik

Simpozij Centra za promicanje socijalnog nauka crkve HBK „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“

23.09.2021. 08:30
Zagreb

Simpozij pod naslovom „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“ u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije održat će se u Zagrebu 23. rujna u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na Kaptolu 29a.

Iznimno aktualna socijalna enciklika pape Franje „Fratelli tutti“ izazvala je veliko zanimanje u hrvatskoj crkvenoj i društvenoj javnosti. Do sada je o toj enciklici organizirano više simpozija i predavanja. 

Vodeći računa o različitim tumačenjima sadržaja i poruka te socijalne enciklike Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK-e okupio je relevantne predavače koji će svojim znanjem i iskustvom obraditi sve važnije teme iz enciklike i dati svoj doprinos autentičnom tumačenju poruka pape Franje za vrijeme u kojem živimo. 

Polazeći od dostojanstva svakog čovjeka papa Franjo poziva na susret, blizinu i otvorenost s drugima, na solidarnost i pravdu, na mir i dijalog, na opće dobro i cjeloviti ljudski razvoj. Papa poziva na raspravu o zatvorenom i otvorenom svijetu, ali i o aktualnoj problematici migracija. O tim i drugim zanimljivim temama enciklike promišljat će se kroz deset predavanja. 

Program simpozija 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu