Budi dio naše mreže
Izbornik

Spomendan Gospe od Čudotvorne medaljice u crkvi sv. Frane

27.11.2021. 16:00
Šibenik

Članovi Vojske Bezgrješne i štovatelji Bezgrješne 27. studenoga 2021. proslavit će u crkvi sv. Frane u Šibeniku spomendan Gospe od Čudotvorne medaljice.

Mise će biti slavljene u 8 i 18 sati. Prije večernje mise,

Taj spomendan se slavi na dan kada je sv. Katarina Laboure u viđenju primila na dar lik medaljice koju danas brojni vjernici diljem svijeta nose oko vrata i zovu ju Čudotvornom medaljicom. Na njoj je – tako je svetica vidjela – prikazana Gospa raširenih ruku iz čijih dlanova isijavaju zrake milosti. Uokolo svetica je vidjela natpis: „O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo“.

Na drugoj strani medaljice je u sredini veliko slovo „M“. U slovo „M“ usađen je križ. Ispod slova dva su srca: jedno ovijeno trnovim vijencem, a drugo probodeno mačem.

Svetica je nakon viđenja začula glas: „Daj napraviti medaljicu po ovom uzoru. Svi koji je blagoslovljenu budu nosili o vratu, primit će mnoge i velike milosti. Neizmjerne milosti primit će i oni koji budu s pouzdanjem nosili medaljicu.“ Tu je zadaću s mnogo poteškoća uspjela ostvariti tek nakon dvije godine. Kad je medaljica bila izrađena i prodrla među vjernike, Blažena je Djevica preko nje činila mnoga čudesa te ju je pobožni puk nazvao „Čudotvorna medaljica“.

Crkva sv. Frane u Šibeniku od davnine promiče razne oblike pobožnosti u čast Blažene Djevice Marije. Dokaz tome su i brojne slike i kipovi s likom Bezgrješne. U novije vrijeme ondje se okuplja i raste u duhovnosti sv. Maksimilijana Kolbea poveća skupina članova Vojske Bezgrješne. Osim na redovitim mjesečnim formativnim susretima okupljaju se svakoga 27. u mjesecu u spomen na događaj iz 1830. kada je sv. Katarina primila na dar medaljicu s likom Bezgrješne.

Prije večernje mise, članovi Vojske Bezgrješne od 16 sati molit će sva otajstva svete krunice, uz prigodna razmatranja. Misu će predslaviti fra Ivan Bradarić, duhovni asistent Vojske Bezgrešne za Južnu Hrvatsku.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu