Budi dio naše mreže
Izbornik

Stepinčevo 2022. u Mirkovcima

01.02.2022. - 10.02.2022.
Mirkovci

Mirkovci, (IKA/TU) – Župa bl. Alojzija Stepinca u Mirkovcima priprema se za proslavu župnog zaštitnika devetnicom od 1. do 9. veljače. Devetnicu će predvoditi svećenici iz svih vinkovačkih župa zajedno sa svojim zborovima i vjernicima, kao i svećenici iz Valpova, Petrijevaca, Vođinaca i Đakova. Misna slavlja započinju u 18.30, osim nedjelje kada je misa u 11 sati.

Prvoga dana devetnice, u utorak, 1. veljače misno slavlje predvodit će vlč. Ladislav Dort, župnik Župe Presvetog Srca Isusova – Lapovci (Vinkovci). Drugoga dana, 2. veljače misno slavlje predvodit će preč. Mato Gašparović, ekonom Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu i ravnatelj UZUK-a. Trećega dana, u četvrtak, 3. veljače misno slavlje predvodit će preč. Zvonko Mrak, župnik u Valpovu i dekan Valpovačkog dekanata. U petak, 4. veljače misno slavlje predvodit će fra Antun Mandić, župnik Župe Bezgrešnog Srca Marijina – Novo selo (Vinkovci). U subotu, 5. veljače misno slavlje predvodit će vlč. mr. Mario Brkić, župnik Župe sv. Ćirila i Metoda – Radićev blok (Vinkovci). U nedjelju, 6. veljače misno slavlje u 11 sati predvodit će domaći župni upravitelj Ante Lučić. U ponedjeljak, 7. veljače misno slavlje predvodit će fra Miljenko Hontić, gvardijan Samostana sv. Antuna franjevaca konventualaca u Vinkovcima. U utorak, 8. veljače misno slavlje predvodit će vlč. Ivan Đakovac, župnik Župe sv. Nikole biskupa – Zagrebački blok i Slavija (Vinkovci) te u srijedu, 9. veljače misno slavlje predvodit će O. Ilija Sudar, župnik Župe sv. Vinka Palottija – Kanovci (Vinkovci).

Na sam blagdan bl. Alojzija Stepinca misna slavlja u crkvi u Mirkovcima bit će u 11 i 18.30 sati. Prijepodnevno misno slavlje predvodit će vlč. Matej Glavica, župnik u Petrijevcima, a večernje preč. Ante Šiško, župnik u Vođincima i dekan Vinkovačkog dekanata.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu