Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Velike Gospe u Pagu

14.08.2019. - 15.08.2019.
Pag

Pag, (IKA) – Svetkovina Velike Gospe u četvrtak 15. kolovoza svečano se slavi u župi Uznesenja BDM u Pagu, u drevnom svetištu Gospe od Staroga Grada iz 14. st.

Na svetkovinu, 15. kolovoza, svečano koncelebrirano slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Pagu u 19 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Slavlje počinje procesijom s čudotvornim Gospinim kipom u svetištu Gospe od Staroga Grada u 18 sati, do zborne crkve Marijina Uznesenja u Pagu.

Misno slavlje u paškoj župnoj crkvi u 10.30 sati predvodi don Gašpar Dodić, paški župnik i dekan. U 9 sati misu u crkvi Navještenja Marijina u samostanu kod paških benediktinki predvodi don Zbigniew Korcz, župni vikar u Pagu.

Na Veliku Gospu 15. kolovoza u crkvi Majke Božje od Staroga Grada od 5 do 9 sati je prigoda za ispovijed. U 6 sati misu u tom svetištu predvodi župnik Dodić. Misno slavlje u 8 sati predvodi don Franko Markulić, župnik Luna.

Uoči svetkovine Vele Stomorine, kako Pažani nazivaju proslavu Marijina uznesenja, u svetištu Majke Božje od Staroga Grada u srijedu 14. kolovoza od 19 do 22 sata prigoda je za ispovijed. U 19.30 sati započinje molitva krunice. U 20 sati misno slavlje u toj crkvi predvodi don Elvis Knežević, župnik Povljane, Dinjiške i Vlašića. Od 22.30 do 4.30 sata u svetištu Majke Božje od Staroga Grada održava se cjelonoćno bdjenje.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu