Budi dio naše mreže
Izbornik

Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2022. u Osijeku

18.01.2022. - 24.01.2022.
Osijek

Osijek, (IKA/TU) – Ekumenska koordinacija Osječke regije i ove je godine Svjetsku molitvenu osminu za jedinstvo kršćana, koja će se održat od 18. do 25. siječnja 2022. pod geslom „Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti“ (Mt 2, 1–12), zbog pandemijske situacije organizirala na nešto drugačiji način.

Preporuča se da sve Crkve i crkvene zajednice mole svaki dan tijekom osmine u svojim prostorima po pripremljenom molitvenom priručniku za ovu godinu. Na poseban način neka se zajednica okupi i moli na dan kada je predviđena u rasporedu. Dakle, molitveni susreti će se održavati prema navedenom rasporedu samo unutar pojedine zajednice uz pridržavanje epidemioloških mjera.

U utorak, 18. siječnja 2022. u 17 sati molitveni susret Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije održat će se u Reformiranoj crkvi u Osijeku (Š. Petefija 76, Retfala).

U četvrtak, 20. siječnja 2022. u 19 sati molitveni susret Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije održat će se u Katoličkoj Crkvi, u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku (Martina Divalta 71).

U petak, 21. siječnja 2022. u 19 sati susret Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije održat će se u Katoličkoj laičkoj zajednici »MiR« u Osijeku (Vodenička 23, Donji grad).

U subotu, 22. siječnja 2022. u 18 sati molitveni susret Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije održat će se u Evangeličkoj crkvi u Osijeku (Lorenza Jägera 7, Gornji grad).

Središnje ekumensko molitveno slavlje Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije održat će se u nedjelju, 23. siječnja u 17 sati u kapucinskoj crkvi Sv. Jakova u Osijeku (Kapucinska 41). Na sudjelovanje u središnjem molitvenom slavlju pozvani su predstavnici Crkava i crkvenih zajednica, uz poštivanje propisanih, važećih epidemiološkim mjera.

U ponedjeljak, 24. siječnja 2022. u 18 sati molitveni susret Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije održat će se u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Osijeku (J. J. Zmaja 25, Donji grad).

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu