Budi dio naše mreže
Izbornik

Svjetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

16.10.2021. 10:00
Zagreb

Svake godine, 16. listopada obilježava se Svjetski dan hrane, a 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Svrha obilježavanja je podizanje svijesti i ukazivanje na problem siromaštva i marginaliziranosti sve većeg broja ljudi te važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanja biološke raznolikosti.

Siromaštvo je problem današnjice od kojeg nije izuzeta ni Hrvatska. U posljednjih nekoliko godina uslijed raznih ekonomskih kretanja i nestabilnosti diljem svijeta i Hrvatsku zahvatio rast broja siromašnih osoba.

Prema objavljenom godišnjem izvještaju, u 2020. godini Caritas Zagrebačke nadbiskupije je kroz različite oblike materijalne ili financijske pomoći pomogao 3760 korisnika.

Želeći ukazati na problem siromaštva, ali i potaknuti na osvješćivanje tog problema u društvu, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Caritasom Župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, u subotu 16. listopada 2021. od 10  do 13  sati, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu organizira prigodnu akciju.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović, zajedno s Caritasovim volonterima, građanima će dijeliti pekarske proizvode i prigodne promidžbene materijale.

Više informacija može se dobiti putem adrese e-pošte volonteri@czn.hr ili na broj 099 2620 470.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu