Budi dio naše mreže
Izbornik

Tijelovo u Legradu i Đelekovcu

11.06.2020. 11:00

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije-Đelekovec, 11. lipnja u 11 sati, euharistijom, koju će slaviti vlč. Silvio Košćak, i procesijom, započet će obilježavanje završetka Godine liturgijske obnove u Legradu i Đelekovcu. Mons. Bože Radoš, biskup varaždinski, slavit će u Legradu euharistiju u 18 sati, nakon koje će, također, uslijediti tijelovska procesija.

Proteklih mjeseci vjernici ovih dviju najmanjih župa varaždinske biskupije posebnu pažnju posvetili su osvješćivanju trajne Kristove prisutnosti u euharistiji. Vidljiviji plod obnove osnutak je Međužupnog pastoralnog vijeća Legrad i Đelekovec. Započeta klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, u tijeku krize uzrokovane novim koronavirusom, nastavljena su i prigodno prenošena uživo na Faccebooku. Ujedno je u Legradu osnovana „Schola Ss. Trinitatis“ koja se brine o liturgijskom pjevanju. Na sastancima Međužupnog pastoralnog vijeća dogovorena je izrada koncilskog oltara i ambona za župnu crkvu u Đelekovcu, a projekt će se realizirati u rujnu.

Euharistijskim slavljem o svetkovini Tijela i Krvi Kristove vjernici Legrada i Đelekovca zahvalit će Gospodinu za obilje milosti primljenih tijekom obnove, te zamoliti za ustrajnost kako obnova ne bi stala, već nastavila živjeti u samom srcu obje župe.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu