Budi dio naše mreže
Izbornik

Tjedan Caritasa u Župi sv. Jakoba apostola st. u Prelogu

25.09.2022. - 02.10.2022.
Prelog

„Gdje ti je blago, ondje ti je srce“ (Mt 6, 21) geslo je ovogodišnjeg 27. tjedna Caritasa župe Prelog, koji će se održavati od 25. rujna do 2. listopada.

Župljani i svi zainteresirani, moći će se upoznati sa životom i radom redovnica sestara Majke Terezije iz Zagreba, Misionarkama ljubavi kod mise poldanjice u nedjelju 25. rujna.

U ponedjeljak 26. rujna bit će Dan djelotvorne ljubavi kada će Caritas župe Prelog prikupljati dobrovoljne darove za one u potrebi. Utorak 27. rujna bit će Dan posvećen osobama s invaliditetom te će u 17 sati biti susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“ i biskupijskim povjerenikom za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji vlč. Leonardom Šardijem. Uslijedit će misa u 18 sati.

Dan posvećen starijim osobama i bolesnim župljanima bit će u srijedu 28. rujna. Tada će za njih biti slavljena misa u 18 sati uz mogućnost za sakrament ispovijedi pola sata prije mise.

Misionar Krvi Kristove o. Marijan Zubak predslavit će misu u četvrtak 29. rujna, kad će ujedno biti i Dan euharisitije. Nakon misnog slavlja uslijedit će euharistijsko klanjanje koje će predvoditi članice molitvene zajednice Krvi Kristove iz Ludbrega, a potom će biti druženje u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“.

Dan zahvale za život i sveta misa zahvalnica za 80 godina života župljana Župe sv. Jakoba bit će slavljeni u petak 30. rujna od 17 sati.

U subotu 1. listopada bit će Dani kruha te će na Trgu sv. Jakoba u Prelogu prije podne biti prezentacija kruha i plodova zemlje, dok će od 17:30 u crkvi biti najprije molitva krunice, u 18 sati euharistijsko slavlje, a potom procesija sa svijećama.

Posljednjeg dana Caritasova tjedna župe Prelog bit će kruničarsko proštenje te misa zahvalnica za plodove zemlje i završetak Tjedna Caritasa. To euharistijsko slavlje predslavit će umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak. Toga dana bit će još i rana župna misa u 7 sati te koncert Varaždinskih baroknih večeri s početkom u 19 sati, na kojem će nastupiti Ansambl Camerata Kilkenny iz Irske.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu