Budi dio naše mreže
Izbornik

Tjedan života i braka u Dubrovačkoj biskupiji

11.02.2020. - 15.02.2020.

Dubrovnik, (IKA) – Tjedan života i braka na području Dubrovačke biskupije počinje u utorak 11. veljače i svakog dana središnje proslave bit će u jednoj od župa u šest dekanata Dubrovačke biskupije. Proslave će biti u poslijepodnevnim i večernjim satima, a sastojat će se, uz ostalo, od prigodnih edukativnih ili svjedočkih sadržaja, molitvenih trenutaka, mogućnosti za sakrament ispovijedi te misnih slavlja koje će predvoditi dubrovački biskup Mate Uzinić. Bit će to i prigoda za obitelji da se upoznavaju i druže, dijele svoja iskustva i međusobno se osnažuju.

Tjedan počinje u dekanatu Dubrovnik 1, na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače, pa će i proslava biti organizirana u crkvi Sv. Ignacija u Dubrovniku, gdje se posebno slavi Gospa Lurdska. Uz proslavu Dana braka i obitelji te proslavu Gospe Lurdske na toj misi obilježit će se i prva obljetnica uspostave Trajnoga euharistijskog klanjanja u Dubrovniku.

U 17.30 sati bračni parovi će dati svjedočanstvo o važnosti obiteljske duhovnosti i iskustvima sudjelovanja u TEK-u; u 18.30 sati molit će se krunica a u 19 sati misno slavlje predvodit će dubrovački biskup Mate Uzinić.

Ususret blagdanu Gospe Lurdske u crkvi Sv. Ignacija od 8. veljače je trodnevnica. U 18.30 moli se krunica, a u 19 sati euharistijsko slavlje predvodi katedralni župnik don Marin Lučić. Katedralni župnik predslavit će i jutarnju misu na sam blagdan u 8 sati, kada će se onima kojima je to potrebno podijeliti i sakrament bolesničkog pomazanja.

U srijedu 12. veljače Tjedan života i braka se nastavlja u Konavoskom dekanatu, u župi sv. Nikole u Cavtatu, s početkom u 17 sati.

U četvrtak 13. veljače proslava će se održati u Stonskom dekanatu, u župi sv. Ivana Krstitelja u Ponikvama. Program počinje u 17 sati.

U petak 14. veljače Tjedan života i braka nastavlja se u dekanatu Dubrovnik 2, u župi Presvetog Spasitelja u Mokošici s početkom u 17 sati.

U subotu 15. veljače proslava Tjedna života i braka održat će se za vjernike Pelješkoga dekanata u župi sv. Vlaha u Janjini. Program počinje u 16 sati.

Ove godine u Korčulanskom dekanatu, u Pastoralnom centru sv. Ante u župi sv. Marka u Korčuli, Tjedan života i braka zbog objektivnih razloga proslavit će se u utorak 25. veljače s početkom u 17 sati.

Ovogodišnji XXIV. međunarodni Dan života i Dan braka koji se po dekanatima proslavlja kao Dan braka i obitelji za sve župe toga dekanata organizira Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu